Home

Avantajele metodei observatiei

Problema - cheie, când rezultatele observatiei au rolul de a face lumina cu privire la anumite aspecte. Ex: cum se adapteaza elevii la noul sistem curricular. AVANTAJELE OBSERVAŢIEI. este o metoda mai putin intruziva; are caracter flexibil, permitând o noua perspectiva asupra unor fenomene studiate anterior METODA OBSERVATIEI Caracteristicile observaţiei precizia Protocolul observației focalizarea nivelul de constientizare a prezenţei observatorului Observatorul ca sursă a erorii A observa nu înseamnă a vedea, ci mai degrabă a înţelege, a analiza si organiza realitatea care intr Avantaje şi dezavantaje ale utilizarii metodei observatiei. Cel mai important minus al unei observatii este faptul ca ea este de tip calitativ, iar astfel datele pe care le primim trec printr-un amplu proces de interpretare si analizare, si nici nu pot fi generalizate.Un alt inconvenient al acesteia este acela ca cercetatorii pot exagera si pot face referire la evenimente mai ample, pe care.

OBSERVAŢIA CA METODĂ DE CERCETARE ÎN EDUCAŢIE Şcolile să nu fie nimic altceva, decât ateliere pline de activitate. Numai astfel vor putea să probeze toţi, în propria lor practică, adevărul că: învăţând pe alţii ne învăţăm pe noi înşine Jan Amos Comenius În didactica modernă, calitatea pedagogică a unei metode didactic 21. Avantajele observarii . 1. Furnizeaza informatii despre comportamentul efectiv. 2. Absenta problemelor legate de primirea raspunsurilor-aplicarea metodei nu solicita acceptarea subiectilor in ceea ce priveste participarea la o discutie si oferirea de raspunsuri la intrebari. 3 Metoda clinica datoreaza enorm de mult metodei observatiei, care a sustinut in mod specific neurologia si psihiatria, unde aceasta este considerata metoda de baza. In acest domeniu exista chiar protocoale tip, fie pentru psihologia normala, fie pentru cea patologica (Delay si Pichot, 1984, pp. 2-3). Aceasta deoarece semiologia psihiatrica, de exemplu, da o mare importanta functiei.

METODA OBSERVATIEI - Scritu

1 Metode calitative, 2005-2006 Suport de curs 1 Prof.univ.dr. Elisabeta Stănciulescu Notă: Autoarea autorizează utilizarea acestui material exclusiv în scopuri pedagogice (ca resursă a învăţării). Metodologie: Un mod de a gândi despre şi de a studia realitatea socială. Metode: Un set de proceduri şi tehnici de colectare şi analiză a datelor Avantajele metodei sunt date de posibilitatea obţinerii unor informaţii numeroase şi variate, direct de la surs, într-un timp relativ scurt, precum ă şi faptul că nu necesită aparatură sofisticată ori instalaţii speciale. Dezavantajele provin din gradul destul de mare de subiectivitate atâ Metoda de predare Brainstorming - tehnica de gandire si de stimulare a creativitatii - Teoria și metodologia Instruirii (TMI) - BrainstormingNimic nu se critică, nimic nu se şterge, fără atitudini sau prejudecăţi, cât mai multe idei!Brainstorming-ul sau evaluarea amânată ori furtuna de creiere - este o metodă interactivă de dezvoltare de idei noi, ce rezultă din.

Salut! Azi vă propun să analizăm un picuț necesitatea și utilitatea chestionarelor de audit. Standardul ISO 19011, ediția din 2003 (poate că același lucru este scris și în cel nou dar nu stiu cu siguranță pentru că încă n-am intrat în posesia lui), se spune că:. Membrii echipei de audit trebuie să [] pregătească documente de lucru după cum este necesar pentru. conditii necesare aplicarii metodei observatiei 1.Caracterul observabil - informatiile cautate trebuie sa poata fi obtinute prin intermediul observarii.Alte informatii pot fi obtinute indirect pe baza unui comportament ce poate fi observat.Dar exista informatii care nu pot fi obtinute prin observare -pentru a caror indentificare se vor. Partitură. Documente. Instantanee. AVANTAJELE ŞI DEZAVANTAJELE OBSERVAŢIEI PARTICIPATIVE. Încărcat de. Surdu Tiberia. 80% (5) 80% au considerat acest document util (5 voturi) 5K vizualizări 3 pagini. Informații document

Unul dintre avantajele observatiei este ca permite surprinderea menifestarilor comportamentale ale individului în conditiile lui obisnuite de viata si activitate, Variantele mai noi ale metodei biografice-cunoscute sub denumirea de cauzometrie si cauzograma îsi propun tocmai surprinderea relatiilor dintre aceste tipuri de evenimente Unul dintre avantajele observatiei este ca permite surprinderea menifestarilor comportamentale ale individului în conditiile lui obisnuite de viata si activitate, oferind mai ales date de ordin calitativ. În schimb, un dezavantaj al ei îl constituie faptul ca observatorul trebuie sa astepte intrarea în functiune a fenomenului studiat METODE DE INVATAMANT. 1. Delimitari conceptuale. Termenul metoda provine din doua cuvinte grecesti: odos - cale, drum; meta - catre, spre; metoda didactica se refera, deci, la calea pe care o urmeaza profesorul impreuna cu elevii pentru atingerea obiectivelor educationale.. G.Vaideanu identifica urmatoarele caracteristici ale metodei de invatamant (1986, pp.3-4)

Unul dintre avantajele observatiei este ca permite surprinderea menifestarilor comportamentale ale individului în conditiile lui obisnuite de viata si activitate, oferind mai ales date de ordin calitativ. În schimb, un dezavantaj al ei îl constituie faptul ca observatorul trebuie sa astepte intrarea în functiune a fenomenului studiat. 2 Avantajele metodei studiului de caz sunt următoarele: prin faptul. că situaţia-caz, aleasă de profesor, aparţine domeniului. studiat, iar elevii sunt antrenaţi în găsirea de soluţii, se. asigură o apropiere a acestora de viaţa reală şi de eventualele. probleme cu care se pot confrunta, familiarizându-i cu o Metoda Observatiei guest5989655. Psihologie experimentală Raluca Butnaru. Metode tehnici esenţa metodei constând în testarea ipotezelor cauzaleprin înţelegerea unor situaţii constrastante controlate.Chelcea nu este de acord că experimentul trebuie să se limiteze la testarea relaţiilor dintredoar două variabile (p.435), în.

Avantajele observatiei: i. Simplitatea metodei ii. Caracterul facil al aplicarii Dezavantajele observatiei: i. Caracterul subiectiv • Tendinta de a observa contrastele • De a fo influentat de informatiile anterioare despre subiect • Tendinta de a interpreta imediat • De a da semnificatii sau conotatii personale faptelor observat 3.3. Formele observatiei 49 3.4. Conditiile unei bune observaii 55 3.3. Avantaje şl dezavantaje ele metodei observatiei 57 3.6. Aspecte diferentiale ale relatiei dintre observaţie şi experiment 58 3.7. Grila de observaţie 61 3.8. Studii observationale - aplicatii 63 4. Experimentul in psihologie 68 4.1. Exemplu ilustrativ al metodei. 10. Avantajele si limitele observatiei CURS NR.4. ETAPELE EXPERIMENTULUI 1. Alegerea problemei 2. Trecerea in revista a lucrarilor de referinta 3. Obiectivul cercetarii 4. Identificarea constructelor ipotetice 5. Stabilirea variabilelor 6. Crearea definitiilor operationale 7. Stabilirea si formularea ipotezei 8. Alegerea metodei 9

METODA OBSERVATIEI by Andreea Bica - Prez

1. Necesitatea cunoasterii personalitătii elevilor 2. Principii de organizare a activitătii de cunoastere 3. Metode sI mijloace de cunoastere a elevilor 4. Fisa de carcterizare psiho-pedagogică 5. Fisa psihopedagogica si valoarea ei pentru procesul de invatamint 6. Caracteristicile fisei psiho-pedagogica 7 De la metode tradiţionale la metode moderne în predarea şi învăţarea limbii şi literaturii române în învăţământul primar, Înv. Cojocaru Georgeta Iuliana, Gr. Şc. Simion Stolnicu- Şc. cu cls METODE DE CERCETARE IN PSIHOLOGIE. CONF.DR. MIHAI CURELARU METODE DE CERCETARE ÎN PSIHOLOGIE CUPRINS I. INTRODUCERE ÎN METODOLOGIE 1. Particularităţi teoretice şi metodologice în ştiinţele sociale 2. Metodologie, metode, tehnici, procedee, instrumente 3. Teoria ştiinţifică şi fazele cercetării II

Observatia ca metoda stiintifica - Deștepți

Metoda Montessori, care ghideaza crearea acestui tip de jucarii, are o mare varietate de materiale pentru copiii cu deficiente mentale, vizuale, auditive, motorii, autiste si multiple. In acest fel, ei favorizeaza includerea tuturor copiilor, astfel incat sa se poata juca impreuna 1. PSIHOLOGIE EXPERIMENTALA 2. Domeniul psihologiei experimentale Experimentul-manipulare deliberata a unui esantion din realitate pe care dorim sa-l studiem cu scopul d Avantajele utilizarii metodei discutiei dirijate. Metoda demonstrarii reprezinta o utilizare specific educationala a observatiei dirijate, fiind destinata mobilizarii unei largi diversitati de mecanisme perceptive, pentru obtinerea unor rezultate de invatare de tipul cunoasterii si intelegerii Avantajele metodei cascade: Planificarea extinsă a proiectului și înțelegerea dependențelor caracterizează această abordare. Această abordare duce adesea la termene și bugete precise. De asemenea, este mai ușor să transferați cunoștințele despre proiect, deoarece, pe lângă dezvoltare, avem și extinse documentație a face

ANALIZA DEFICITULUI DE ATENTIE SI HIPERACTIVITATE LA VARSTA PRESCOLARA PE BAZA METODEI OBSERVATIEI. Scris de Anca DOMUTA on 25 Ianuarie 2007. Postat în Volumul VIII, Nr. 2 ABSTRACT. The aim of this paper is to investigate the ADHD symptoms in preschoolers based on behavioral observation method. We designed two studies in which we investigated. Scribd est le plus grand site social de lecture et publication au monde Avantajele metodei Leboyer includ o livrare ușoară care permite participarea tatălui, evitarea tragerii capului copilului, îmbunătățirea îmbinării de la mamă la copil și reducerea stresului și traumei pentru copil. Dezavantajele includ incapacitatea de livrare complicată, durerea prea mare în timpul livrării și timpul de. Metoda Observatiei guest5989655. Psihologie experimentală Raluca Butnaru. Metode tehnici esenţa metodei constând în testarea ipotezelor cauzaleprin înţelegerea unor situaţii constrastante controlate.Chelcea nu este de acord că experimentul trebuie să se limiteze la testarea relaţiilor dintredoar două variabile (p.435), în.

Observatia ca metoda de cercetare PSIHOLOGIE ON LIN

Avantajele apiculturii în conformitate cu metoda lui Tsebro includ submolul minim după iernare și absența umflării. Nu există deficiențe pronunțate. Sistemul de apicultură Kemerovo Kashkovsky . Apicultura, conform metodei lui V.G. Kashkovski, în multe regiuni ale țării a înlocuit sistemul tradițional sovietic în anii '50 ai. Observation method in work psychology and human resources ISBN: 978-606-591-554-1 DOI Avantajele şi dezavantajele metodei grafice de rezolvare a problemelor la chimie. In: Interuniversitaria. Ediția 09, Vol.1, 16 mai 2013, Bălți. Bălți, Republica Moldova: Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, 2014, pp. 153-155. ISBN 978-9975-50-061-6 126 erf Mohammed et al Introduction The process of player selection and team formation in multi-player sports is a complicated multi-criteria problem

Play this game to review Education. Care credeți că sunt avantajele metodei Copacul ideilor? Preview this quiz on Quizizz. Quiz. Metode de învățare prin comunicare. DRAFT. University. Played 0 times. 0% average accuracy. Education. 2 hours ago by. sechel_bianca_nicoleta_06325. 0. Save. Edit Strategia avantajele metodei opțiunilor reale se confunda cu metoda sau cu metodologia didactica. Metoda vizeaza o activitate de predare-învatare-evaluare. Strategia vizeaza procesul de instruire în ansamblu si nu o secventa de instruire. Metode și evaluare a proiectelor de investiții Scribd es red social de lectura y publicación más importante del mundo

Metoda Observatiei - [PPT Powerpoint

Șapă mecanizată pentru podea: avantajele și dezavantajele Podelele de beton de astăzi sunt deosebit de populare, deoarece sunt durabile și durabile. Componenta principală a unui astfel de sistem este o cravată utilizată pentru a alinia stratul superior CURS NR.4. METODA OBSERVATIEI IN PSIHOLOGIE 4.1 Introducere 4.2 Definire si caracteristici 4.3 Observatie ocazionala versusu obsevatie sistemica 4.4 Observatie si experiment 4.5 Factorii determinanti ai observatiei 4.6. Continutul observatiei 4.7 Avantajele si limitele observatiei CURS NR.5. METODA CONVORBIRII Avantajele metodei AROR sunt simplitatea calculului și capacitatea de a estima profitabilitatea proiectului. Dezavantajele includ faptul că aspectul temporal al valorii banilor nu este luat în considerare; Profitul este avantajele metodei opțiunilor reale ca o estimare a rentabilității proiectelor, deși în practica actuală.

Video: OBSERVATIA - urmarirea sistematica si inregistrarea exacta

Avantajele metodei opțiunilor caz contrar, te poate considera demodat sau inflexibil și poate prefera să cumpere de la un supermarket sau de la alte magazine de cartier. Imaginea pe care ți-o creezi este foarte importantă, așa că asigură-te că te adaptezi la cele mai recente tendințe și nevoi ale pieței Hidrocentralele gazonului: avantajele și tehnologia metodei. Hidroenergia prin propriile mâini. Acasă confort. Frumosul gazon neted va sublinia toate farmeculgrădină și va plăcea ochii proprietarilor săi. Asigurați-o netedă și monofonică este posibilă, doar pentru aceasta este necesar să exercite anumite eforturi. În zonele mici.

Gradient de colorare a părului - avantajele și dezavantajele metodei. Cum se procedează în cabină și acasă? gradient de colorat . colorat gradient de păr - nu doar exterior procedura de transformare salon și o artă, care se bazează pe crearea o tranziție lină de la culoarea părului folosind o varietate de culori. Această tehnică. Metoda qfd 1. Managementul Calităţii Rodica ROHAN 2015 1 Metoda QFD (Quality Function Deployment) « instrument de planificare şi dezvoltare a functiilor calităţii conform proprietăţilor de calitate cerute de client » Consideratii generale Quality Function Deployment (QFD) este o metodă de dezvoltare a unei proiectări de calitate, având drept ţintă satisfacerea clientului prin.

Metoda de predare Brainstorming - tehnica de gandire si de

  1. Avantajele epilării cu pasta de zahăr (Sugaring) sunt: ⤵ durere redusă față de ceară, reducerea FOLICULITEI (creșterea firului de păr sub piele)..
  2. Strategia nu se avantajele metodei opțiunilor reale cu metoda sau cu metodologia didactica. Metoda vizeaza o activitate avantajele metodei opțiunilor reale predare-învatare-evaluare. Strategia vizeaza procesul de instruire în ansamblu si nu o secventa de instruire. Metoda reprezintă: o un plan de actiune, o succesiune de operatii realizate.
  3. im invazive. Avantajele tehnicilor chirurgicale
  4. Avantajele analizei BaZi - ofera concluzii despre o persoana (ce caracter are, personalitatea, probleme de viata) - te ajuta sa-ti intelegi problemele si bineinteles sa gasesti o solutie - iti ofera posibilitatea de a te concentra mai mult pe solutii - de la o simpla intelegere a propriei persoane, vei ajunge la una mai avansat
  5. Avantajele metodei de diagnostic. Diagnosticul bolii este considerat un pas important în tratamentul. Această regulă se aplică pentru toate ramurile medicinei, în special în sistemul nervos

Metode de cercetare calitativă - suport de curs. Mihai Iovu, fost student, Masterat și Școala Doctorală (comentariu copy-paste de pe un alt site): Scriu acest comentariu la aprope 4 ani de la prima intalnire cu d-na Stanciulescu (master) si la aproape 3 ani de la ultima intalnire cu dumneaei (scoala doctorala), iar de data asta o fac dintr-o alta pozitie: cea de bursier Fulbright la. Acest referat descrie Limitele si Avantajele Calculatiei Costurilor in Contextul Metodei Direct Costing. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini.. Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iatan Elena Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea.

Clădiri de fotografiere termice: procedura, avantajele metodei sondaj imagistica termică a clădirilor - o metodă populară care face posibilă identificarea zonelor în care se pierde căldură de la fața locului, pentru a crea un plan eficient de acțiune pentru eliminarea defectelor structurale Care sunt avantajele / dezavantajele metodei tuning-in-slide de proiectare a trombonului? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui stil de design de trombon? De fapt, producătorii americani (în special Conn și Olds) au produs instrumente de reglare a diapozitivelor până în anii 1960. Designul a durat cel mai mult în. Mulți dintre dvs. au crescut cartofii pe site-ul dvs. De obicei recolta este destul de mare. Dar puțini oameni știu că poate fi crescut de aproximativ două ori. Aceasta este exact ceea ce face tehnologia olandeză de cultivare a cartofilor. Să ne cunoaștem principalele caracteristic

metodei. Raportul dintre metodă şi procedeu didactic este dialectic, de complementaritate: într-o lecŃie în care predomină expunerea profesorului, efectuarea unui experiment poate interveni ca procedeu demonstrativ. Sistemul metodelor de instruire. FuncŃiile metodelor didactic Avantajele utilizarii : -Reprezinta un instrument util de sinteza si organizare a informatiilor privind profilul psihologic, familial, medical al elevului, obtinute pe parcursul investigatiilor complexe, prin intermediul mai multor metode; -Permite aprecieri calitative asupra trasaturilor de personalitate ale elevului, dar si asupra factorilor.

Chestionarul de audit - avantaje si dezavantaje

Avantajele observatiei sunt de necontestat, ea fiind metoda care furnizeaza cantitatea maxima de material faptic actualizat, cu privire la obiectul de studiu, oferind acces la realitate. Astfel, alegerea metodei de interpolare se face in functie de tipul de suprafata care urmeaza a fi generata. Metodele de interpolare pot fi clasificate in. Unul dintre avantajele observatiei este ca permite surprinderea menifestarilor comportamentale ale individului in conditiile lui obisnuite de viata si activitate, Variantele mai noi ale metodei biografice-cunoscute sub denumirea de cauzometrie si cauzograma isi propun tocmai surprinderea relatiilor dintre aceste tipuri de evenimente Metoda observatiei. incercand astfel sa descopar avantajele si dezavantajele celor doua alternative metodologice; Utilizarea denumirii metodei este importanta pentru ca elevii isi pot identifica/ recunoaste si organiza ansamblul instrumentelor de munca intelectuala de care dispun pentru realizarea unor obiective propuse prin sarcinile. 6. Unul dintre avantajele observatiei este ca permite surprinderea menifestarilor comportamentale ale individului n conditiile lui obisnuite de viata si activitate, oferind mai ales date de ordin calitativ. n schimb, un dezavantaj al ei l constituie faptul ca observatorul trebuie sa astepte intrarea n functiune a fenomenului studiat. 2

Principii și metode didactic

Metoda Observatiei Sociologice. Septimiu Chelcea - CERCETAREA SOCIOLOGICA METODE SI TEHNICI 2 CURSUL 3. Ancheta sociologic 1. Decizia la nivelul metodei - 1.1. Definiie i istoric - 1.2. * formeaz tipul cel mai frecvent utilizat * combin avantajele, ca i dezavantajele, ntrebrilor nchise i ale celor deschise * snt, de obicei, rezultatul. MANAGEMENTUL CLASEI DE ELEVI I. CONCEPTUL DE MANAGEMENT. ORIENTARI SI SCOLI MANAGERIALE I.1. Termenul de management Context teoretic Etimologia termenului de management (Cf. E. Joita, 2000) provenita di METODOLOGIE METODA OBSERVATIEI 22.ASE- Avantajele si dezavantajele monedei unice europene . 23.ASE- BLOCAJUL FINANCIAR SI PROBLEMA PLATILOR RESTANTE. 2.Contribuţii la optimizarea metodei cromatografiei de lichide sub presiune pentru aplicarea in analiya farmacocinetica Avantajele chestionarului: - permite investigarea unor stari, perceptii, atitudini, etc. Intime, ascunse, profunde - nu necesita conditii speciale si nici timp indelungat pentru aplicare - pot fi utilizate atat in scop de cunoastere cat si autocunoastere Ca limite sau dezavantaje: - posibile cazuri de nesinceritate - raspunsuri marcate de. Biblioteca en línea. Materiales de aprendizaje gratuitos. Ninguna Categoria Subido por Vasile Caraus Cornea, Paul - Interpretare Si Rationalitate - ctr

Avantajele Şi Dezavantajele Observaţiei Participativ

Model de lucrare studii 3 ani, 2011: Cojoc Emilia, 2011, Modelarea bioacumulării metalelor grele în plante de cultură din zona Copșa Mică. Dumitrescu Vlad, 2011, Contribuții la fundamentarea măsurilor de control al mobilității metalelor în bazinul Ampoiului Dintre' eele trei principii ale metodei analizate mai sus, prepou-:derent ca eficienta practica este principiul descriptiv, fapt care ne-a ~l determinat sa consideram metoda fenomenologlcii a lui Jaspers In domeniul psihopatologiei drept 0 metoda dominant descriptiva, Ea a fikut posibila ulterior, mai ales datorita lucrarilor lui

Investigarea personalitatii umane - StuDoc

  1. Am dus multe polemici cu susţinătorii teoriei evoluţioniste, dar nimeni n-a reuşit să-mi răspundă satisfăcător, argumentat, la următoarele întrebări: Dacă oamenii au evoluat din maimuţe (în română ape se traduce prin maimuţă, asta ca să evit discuţii cum că nu e vorba de maimuţe), de ce n-au evoluat toate maimuţele în oameni
  2. imului din februarie 2009. topul din iulie 2004 corespunde perioadei de consolidare din mai-iulie 2009. topul din februarie 2005 corespunde
  3. Unul dintre avantajele studiului de caz este ca funizeaza o situatie in care puten observa jocul unui mare numar de factori care interactineaza, permitand astfel sa fie recunoscute complexitatea si bogatia situatiilor sociale.4. Ilut, Petre Abordarea calitativa a socioumanului, Polirom, Iasi, 1997 (pp. 105 -112
  4. In afara de alegerea metodei de prezentare, vorbitorul trebuie sa tina cont de alte cateva aspecte care vor influenta modul in care va fi receptat mesajul transmis de el. Unele dintre acestea au fost tratate in modulele anterioare (cum ar fi comunicarea nonverbala si paralim-bajul), asa ca vom incerca aici sa rezumam importanta catorva linii de.

II CURS Metode de investigare a personalitatii

INTRODUCERE Problematica persoanelor handicapate este întotdeauna de actualitate, deoarece aceştia reprezintă o categorie a populaţiei cu o poziţie evident dezavantajată faţă de alte categorii de oameni. Fiind una din problemele majore ale vremurilor actuale poate fi soluţionată numai prin efortul comun al tuturor oamenilor de bună credinţă din domeniile: politică, social. Evidentiind avantajele pe care le prezinta probele orale, conditia sa se foloseasca instrumente adecvate si eficiente de urmarire si inregistrare a aspectelor care fac obiectul observatiei. Divergentele de notare au fost evidentiate de o serie de studii de docimologie experimentala prin utilizarea metodei evaluarii si notarii multiple 10 articole publicate de maslot în luna June 201 Mai este inca 0 cauza : observatia 5e prcteaza rnai putin la interpretari statisticc. Quantofrenia ~ alta maladie a secolului nostru ~ ii obliga pc multi cercetatori sa manif'este rctineri in Iolosirea metodei observatiei. 31 R. K. l\lERTOX, Soc ial Theory and Social Structure, New York, The Free Press, 1968 1 D = dat, z n = pn x +qn y = (x, y) = dat pe 2 D. Aceasta este de fapt una din ideile de baz a ale metodei elementelor nite pentru problema mixt a de mai sus: domeniul D se mparte n domenii mici numite elemente, 56 CAPITOLUL 11

METODE DE INVATAMANT - rasfoiesc

Cel mai tare site de referate din Romania. Contine referate din toate domeniile Astfel, televiziunea ne permite pe parcursul vizionării (însă numai pe durata ei) să ne simţim fără vârstă, oarecum nemuritori. Faptul este, de altfel, caracteristic tuturor fenomenelor de evaziune în imaginar (vis, halucinatii etc.) şi explică însăşi nevoia de a evada sau, în cazul nostru, nevoia de televizor Trecerea implică schimbarea modului de a fiinţa printr-o nouă valorizare a experienţei umane, printr-o transformare ontologică de la un mod de a fi la un altul. Templul este prin excelenţă un spaţiu sacru, casă a zeilor sau locul unde, simbolic, omul poate comunica, aşadar, cu lumea cealaltă