Home

9 octombrie ziua internationala

8 Zi internationala a romilor. 9 Ziua copilului în Israel. 10 Ziua fraților. 11 Ziua internațională a celor eliberați. 12 Ziua mondiala a aviației și cosmonauticii. 13 Ziua Internationala a Rock-n-Roll-ului. 14 Ziua internationala a hohotelor de ras. 15 Ziua internationala a artei. 16 Ziua de nastere a reginei Elisabeta a II- Ziua mondială a poștei - La 9 octombrie 1874 a fost înființată Uniunea Generală a Poștelor, devenită, în 1878, Uniunea Poștală Universală (din 1947 - instituție specializată a ONU, cu sediul la Berna ). România este membru fondator Ziua Holocaustului este marcata, in Romania, in fiecare an, la data de 9 octombrie si a fost instituita prin Hotararea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului in Romania, condusa de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel

Calendar zile internaționale - zi9

Ziua Holocaustului este marcată, în România, în fiecare an, la data de 9 octombrie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, la propunerea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel 9 OCTOMBRIE. Ziua mondială a poştei. 10 OCTOMBRIE. Ziua mondială a sănătăţii mentale. 16 OCTOMBRIE. Ziua mondială a alimentaţiei. 17 OCTOMBRIE. Ziua Internaţională de reducere a sărăciei. 24 OCTOMBRIE. Ziua ONU şi Ziua de dezvoltare a informaţiei. 24-30 OCTOMBRIE. Săptămâna dezarmării

9 octombrie - Wikipedi

30.August Organizatia Natiunilor Unite 2011 - prezent International oficiala ONU Ziua internationala a victimelor disparitiilor fortate 31.August International funny Ziua luarii mesei in aer liber 31.August International nationala Ziua Nationala a statelor Trinidad si Tobag 9.Noiembrie International Ziua Internationala Impotriva Fascismului si Antisemitismului 10.Noiembrie 2003 - prezent International funny Ziua nu ma uita 10.Noiembrie International Ziua Internationala a Tineretulu 11 octombrie - Ziua Internațională a Fetelor. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția 66/170 prin care a fost declarată ziua de 11 octombrie - Ziua Internațională a Fetelor, la 19 decembrie 2011. Această zi are drept scop recunoașterea drepturilor și problemelor cu care se confruntă fetele în.

31 octombrie - Ziua Internațională a Mării Negre. Ziua Internaţională a Mării Negre este sărbătorită în fiecare an, la 31 octombrie. Aceasta este data la care, în anul 1996, cele şase ţări riverane Mării Negre, respectiv Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina, au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Marea Neagră, document ce conţine cel mai complet set de. In fiecare an, pe 31 octombrie se serbeaza Ziua Internationala a Marii Negre.De la concursuri de desene pentru copii, seminarii, conferinte, expozitii si dezbateri ale autoritatilor publice locale si pana la evenimente de informare organizate de voluntarii implicati in diverse actiuni de protectie a mediului, toata lumea vorbeste despre Marea Neagra sau cel putin incearca sa faca ceva pentru a. 11 octombrie, Ziua Internațională a Fetelor. Astăzi, peste 1,1 miliarde de fete cu vârsta sub 18 ani sunt pregătite să devină cea mai mare generație de femei lideri, antreprenori și factori de schimbare pe care lumea a văzut-o vreodată... În fiecare zi, fetele depășesc granițele și barierele, abordând probleme precum.

Ziua Internationala Anticoruptie se sarbatoreste in fiecare an la data de 9 decembrie si a debutat la 31 octombrie 2003 prin Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei. Semnata de Romania la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), si ratificata prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Conventia Organizatiei Natiunilor. Ziua Internațională a Caracatiței de pe 8 octombrie celebrează anual una din cele mai deosebite, interesante, enigmatice viețuitoare din lume. Supraviețuitoare de top, caracatițele sunt pe pămant de mai bine de 300 de milioane de ani, cu mult înainte de apariția dinozaurilor World Teachers' DAY Data de 5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului. La mulți ani tuturor cadrelor didactice! World Teachers' DAY (ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PROFESORILOR) sau Ziua Internațională a EDUCAȚIEI se serbează anual pe 5 octombrie încă din 1994. În 1994, UNESCO a inaugurat prim

Felicitari de Ziua Educatiei: 5 Octombrie

Ziua Internaţională a Prieteniei, se sărbătoreşte pe întreg globul, în data de 9 iunie. Fiecare din noi are prieteni, datorită cărora viaţa e mai frumoasă.Asociaţia Neoumanist a organizat activităţi dedicate acestei frumoase zile. Beneficiarii noştri şi-au amintit şi relatat despre prietenii din copilărie şi cei din prezent Organizaţia Naţiunilor Unite marchează, la 11 octombrie, ziua internaţională a fetelor, instituită printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2011. Sunt programate evenimente în care sunt dezbătute drepturile și provocările cu care se confruntă fetele din întreaga lume. Beneficiind de o viață în condiții de siguranță şi educaţie, fetele pot schimba lumea atât în perioada. Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă şi relevantă cu cât experţii în biodiversitate şi în protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor. De exemplu, în octombrie 2018, organizaţia non-guvernamentală pentru conservarea naturii World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat un raport potrivit căruia sub presiunea. În 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie drept una internaţională a persoanelor în vârstă. Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 46/9, ale cărei principii consacră dreptul celei de-a 3-a generaţii la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a.

9 octombrie, Ziua Holocaustului Iasi Ziare

 1. 29 octombrie, Ziua internaţională a internetului. La 29 octombrie este aniversată, din 2005, Ziua internaţională a internetului. Reţeaua de internet este considerată de foarte mulţi drept cea mai importantă invenţie a umanităţii. Data aleasă celebrează efortul comun depus de cei care au contribuit la realizarea spaţiului virtual.
 2. 9 septembrie - Ziua Internațională a Frumuseții. in Articol, Eveniment sept., 08 2014. 9 septembrie - Ziua Internațională a Frumuseții. Frumusețea este în ochii privitorului, spune un vechi proverb anglo-saxon. Ce ne facem, însă, când privitorul suntem noi înșine, uitându-ne în oglindă
 3. Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat pentru.

Ziua Internationala Anticoruptie se sarbatoreste in fiecare an pe data de 9 decembrie si a fost infiintata prin Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei, pe 31 octombrie 2003 13 octombrie 2020 13 octombrie 2020 editor acasa, internationala, sarbatoare, siguranta, Ziua. Facebook Tweet LinkedIn Pin Yummly Email Print. 13 octombrie 2020 - Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale și Ziua Informării Preventive-MARȚI 13 Incepand cu anul 1994, 11 ianuarie a devenit ziua internationala a cuvantului Multumesc, care se sarbatoreste intreaga saptamana, in mod oficial. In mod neoficial, ar fi minunat sa-l sarbatorim in fiecare zi si intreaga viata. In textele vechi, termenul multumesc, din limba romana, era multunesc, de fapt. Multumirea insemna mult-unire, iar aceasta se referea n Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) Participants of the Special event on Sustainability and Age Inclusiveness in the Urban Environment (on the occasion of the International Day of Older Persons), UN Headquarters', Oct. 2015. UN Photo/Kim Haughton. Tema din 2019 a acestei zile este Călătoria către.

9 octombrie, Ziua Holocaustului în Români

4 octombrie - Ziua Internationala a Animalelor 5 octombrie - Ziua Profesorului 9 octombrie - Ziua Mondiala a Postei 10 octombrie - Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, Ziua Mondiala de Lupta impotriva Pedepsei cu Moartea 11 octombrie - Ziua Internationala a Fetelor, Ziua Internationala a Coming Out-ului 12 octombrie - Ziua Limbii Spaniol Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), adoptată la 22 decembrie 1992. Potrivit ONU, faptul că milioane de persoane trăiesc în sărăcie extremă într-o lume caracterizată printr-un.

Organizaţia Naţiunilor Unite - Zilele şi săptămînile

Cu totii stim ca astazi este Halloween-ul, dar mai putin stiu ca este si Ziua mondiala a oraselor, dar si Ziua internationala a Marii Negre!. Ziua internaţională a Mării Negre este sărbătorită în fiecare an în ziua de 31 octombrie. În anul 1996, la această dată, cele şase ţări riverane Mării Negre, respectiv Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia şi Ucraina, au semnat. Celebrată anual pe 28 octombrie, Ziua Internațională a Animației a fost proclamată în 2002 de către ASIFA (Asociația Internațională a Filmului Animat), o organizație nonprofit membră a UNESCO, fondată în 1960, în Annency, Franța, de către cei mai cunoscuți artiști de animație

Zile internationale - city-star

 1. Ziua Sefului este o sarbatoare care a aparut la sfarsitul anilor 50' in Statele Unite si a devenit populara in mai multe tari, iar astazi, se sarbatoreste in fiecare an pe 16 octombrie si in Romania. Aceasta zi a fost infiintata de o femeie. Ideea originala si povestea acestei zile incepe cu Patricia Haroski, o femeie care lucra pentru tatal.
 2. 9 octombrie - Ziua Holocaustului. La 9 octombrie este marcată, în ţara noastră, Ziua Holocaustului, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, în urma propunerii făcute de Comisia Internaţională pentru Studierea Holocaustului în România, condusă de Elie Wiesel (1928-2016), laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1986
 3. Pe data de 4 octombrie, la nivel global, se sărbătorește Ziua Internațională a Animalelor. Un eveniment care are scopul de a unii eforturile pentru bunăstarea, fericirea și cel mai important, pentru respectarea drepturilor animalelor de pretutindeni
 4. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.
 5. Ziua Internationala Anticoruptie se sarbatoreste in fiecare an pe data de 9 decembrie si a fost infiintata prin Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei, pe 31 octombrie 2003

Play. Ziua internaţională a muzicii (International Music Day) sau Ziua mondială a muzicii (World Music Day) este sărbătorită, în fiecare an, la 1 octombrie. Iniţiată în 1975 de Lord Yehudi Menuhin, a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional de Muzică (International Music Council - IMC) la 1 octombrie 1975, în. Organizatia E.M.M.A. va celebra pe data de 15 octombrie - Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor, eveniment aflat la a doua editie in Romania. Evenimentul se desfasoara concomitent in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene. In SIBIU comemorarea va avea loc la BISERICA ORTODOXA INALTAREA DOMNULUI de pe [ Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea. Ziua Internationala Pizza este pe 9 februarie a fiecărui an. Originile pizzei sunt incerte. Unele surse susțin că ar proveni din Italia, altele din Grecia. În antichitate, pentru prima dată grecii au fost cu ideea de a coace pâine în forme rotunde și plate și de a adăuga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinație.

2 octombrie: Ziua Internațională a Nonviolenței. Ziua Internațională a Nonviolenței are loc anual pe 2 octombrie, data de naștere a lui Mahatma Ghandi, liderul mișcării de independență a Indiei și pionier al filosofiei și strategiei de nonviolență. Potrivit rezoluției Adunării Generale a ONU (A/RES/61/271) din 15 iunie 2007. 9 Decembrie Ziua Internationala Anticoruptie. Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit data de 9 decembrie drept Ziua Internaţională Anticorupţie, pe 31 octombrie 2003, prilej pentru oamenii din întreaga lume de a conştientiza impactul negativ al acestui fenomen asupra cetăţenilor şi a societăţii. CORÚPȚIE, corupții, s. f. 1 Vineri, 15 octombrie, va fi Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor, eveniment ce se desfasoara in Statele Unite, Canada Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene. In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi INFOMANIA: 16 octombrie, ziua mondială a alimentaţiei. În 1945, la 16 octombrie, era fondată Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, cu sediul la Roma. Aniversarea este, an de an, un prilej pentru a discuta despre eforturile ce trebuie depuse în lupta împotriva foametei, malnutriției și sărăciei

ONG Mare Nostrum va asteapta marti, 26 octombrie, la Targul de solutii eco, incepand cu orele 16.00, la Delfinariu. Evenimentul face parte din cadrul Zilei I.. La 4 octombrie 2016, președintele României, Klaus Iohannis a postat pe Facebook, o fotografie cu un câine al Serviciului de Protecție și Pază, precum și un mesaj în care afirma că Ziua internațională a animalelor reprezintă un bun prilej pentru a arăta recunoștință față de acești prieteni devotați Ziua Internațională a Animalelor a fost inițiată de către scriitorul şi publicistul german Heinrich Zimmermann.Acesta a organizat pentru prima dată Ziua Internațională a Animalelor în data de 24 martie 1925, la PALATUL SPORTURILOR din Berlin, Germania. Evenimentul care a strâns mii de participanţi fusese programat la 4 octombrie, însă organizatorii nu au găsit disponibil pentru.

Ziua Internationala a Profesorului: Judeţele în care elevii nu merg la şcoală. De Ziua Mondială a Educaţiei, în data de 5 octombrie, elevii din Capitală nu vor învăţa, anunţă ISMB, precizând că pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide şi dacă vor fi. Ziua astronomiei. Începând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau mai, când Luna e in preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreaga sărbătoresc Ziua Astronomiei. Ziua astronomiei - 6 mai 2006. Mișcarea a început în California (SUA) în 1973, când astronomul amator Douge Berger.

ZIUA EDUCAŢIEI - YouTube

11 octombrie - Ziua Internațională a Fetelor Ziarul Unire

 1. Ziua internațională a non-violenței este marcată în fiecare an la 2 octombrie, data nașterii lui Mahatma Gandhi (1869-1948), unul dintre cei mai mari militanți pentru pace din lume, pionier al filozofiei și al strategiei non-violenței, conducător de marcă al mișcării pentru independență din India
 2. Ziua Internationala a Educatiei, sarbatorita in data de 5 octombrie simbolizeaza importanta procesului de formare si dezvoltare culturala, morala si stiintifica a copilului prin intermediul educatorului. Educatia, luand nastere odata cu atitudinea activa a omului fata de propia dezvoltare, fata de transmiterea cunostiintelor generatiilor.
 3. 10 iulie 2021. Ziua mondială a populaţiei. 12 iulie 2021. Ziua norocului. 13 iulie 2021. Ziua Transmisioniştilor Militari. 14 iulie 2021. Ziua Mărcii Poştale Româneşti. 17 iulie 2021

Prin rezolutia din 31 octombrie 2003, Organizatia Natiunilor Unite a stabilit data de 9 decembrie drept Ziua Internationala Anticoruptie. Coruptia reprezinta una dintre cele mai serioase amenintari la adresa statului de drept în cadrul societatii contemporane, subminând institutiile si valorile democratice, atentând la ordinea sociala si amenintând capacitatea statului de a asigura. 5 octombrie este zi liberă pentru elevi şi profesori. Ziua de 5 octombrie a fost declarata zi nelucratoare, ceea ce inseamna ca elevii si profesorii nu trebuie sa mearga la scoala. Luni se sarbatoreste Ziua Internationala a Educatiei si fiecare scoala decide daca elevii si profesorii sunt liberi sau daca se implica in desfasurarea de. Ziua fara sutien mai este dedicata in femeilor cu sani mici pe care incearca sa ii ascunda folosind buretii unor sutiene mult prea mari. Scopul sarbatorii este cel de a promova frumusetea naturala si de a incuraja femeile sa fie mandre de corpul lor. În mod curios, aceasta Zi este sarbatorita bianual, atat pe 9 Iulie cat si pe 13 Octombrie

Din 29 octombrie 2005 se celebrează Ziua Internaţională a Internetului, poate cea mai importantă invenţie a umanităţii sau cel puţin cu cel mai important impact. A fost şi ziua în care a avut loc prima transmisie a unui mesaj prin internet, acum mai bine de 50 de ani Etichetă: ziua internationala a educatiei 5 octombrie 5 octombrie - Ziua Internațională a Educației De Profesor Jitaru Ionel pe 04/10/2017 • ( Scrie un comentariu În a doua zi a lunii octombrie, în luna octombrie este celebrată non-violenţa. La această dată, în 1869, se năştea Mahatma Gandhi, inițiatorul mișcărilor de revoltă neviolente pentru independenţa Indiei, unul dintre cei mai mari lideri ai omenirii. De ziua internaţională a non-violenţei, suntem invitați să promovăm pacea, toleranța şi diversitatea culturală Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (U.N.C.A.C.) stabileşte data de 9 Decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie. Semnată de România la data de 9 decembrie 2003 la Merida şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul.

31 octombrie - Ziua Internațională a Mării Negr

31 octombrie - Ziua Internationala a Marii Negr

 1. Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului (Themesko Dives vash o Poraimosko Astaripen pe Godyate în romani) este un eveniment național ținut pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei.. În această zi, diverse ceremonii au loc în toată țara, pentru a comemora evreii și rromii care au.
 2. Ziua Nationala de Comemorare a Holocaustului, este marcata anual, pe 9 octombrie. Evenimentul este dedicat comemorarii victimelor Holocaustului si, in special, rolului Romaniei in acest episod al istoriei. In aceasta zi, diverse ceremonii au loc in toata tara, pentru a comemora victimele care si-au pierdut viata in Holocaust. Data de 9.
 3. Ziua Bărbatului este pe 19 noiembrie. Chiar dacă nu este o chestiune de viață și de moarte, iar doamnele și domnișoarele acceptă răbdătoare data de 9 martie drept motiv de petrecere pentru bărbați, la nivel internațional Ziua Bărbatului este pe 19 noiembrie, iar în România există o lege din 2016 care consfințește acest lucru
 4. area corectă a echipamentelor electrice și electronice în vederea reutilizării și reciclării acestora. În 2019, se estimează că la nicvel global vor fi generate 50 milioane tone de DEEE.
 5. ti de importanta rolului educatiei. Aici gasesti cele mai originale felicitari pe care le poti trimite profesorilor sau educatorilor tai

11 octombrie, Ziua Internațională a Fetelor - Actualitate

29 Octombrie - Ziua Republicii Turcia. Astazi este a 93-a aniversare de la intemeierea Republicii Turcia. In fiecare an, pe 29 octombrie, in Turcia, se sarbatoreste Ziua Republicii. Cand a intrat in Primul Razboi Mondial, Imperiul Otoman era in declin din punct de vedere militar si economic -10 Octombrie- Ziua Mondiala a Sanatatii Mentale;-24 Octombrie- Ziua Natiunilor Unite ;-25 Octombrie- Ziua Armatei Romane ;-16 Noiembrie- Ziua Internationala pentru Toleranta ;-20 Noiembrie - Ziua internationala a Drepturilor copilului - 1 Decembrie- Ziua Nationala a Romaniei ;. Asadar, sunteti asteptati duminica 16 octombrie 2011 la sediul MADR din str. B-dul Carol I, ne. 2-4, Bucuresti pentru a celebra Ziua Mondiala a Alimentatiei. Cei care doresc sa participe la expozitia cu vanzare care va avea loc in incinta Ministerului Agriculuturii si Dezvoltarii Rurale, in data de 16 octombrie 2011, in intervalul orar 10.

Ziua internationala a asistentului medical. Anual, in luna mai, la nivel international, se celebreaza doua zile importante: 5 mai- Ziua internationala a moaselor si 12 mai- Ziua internationala a asistentilor medicali, pentru a marca importanta si contributia acestor profesionisti, pentru sanatatea si bunastarea oamenilor la nivel. 15 octombrie, Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini. Ziua de 15 octombrie marcheaza la nivel mondial ziua dedicata cresterii gradului de constientizare si intelegere asupra importantei spalatului pe maini cu apa si sapun ca metoda simpla si eficienta prin care sunt prevenite boli si sunt salvate vieti

9 decembrie - Ziua Internationala Anticoruptie Focsani

luni, 9 octombrie 2017. 9 Octombrie 2017 - Ziua Comemorării Holocaustului ziua internationala a cititului impreuna (1) ziua internationala a tolerantei (1) ziua limbilor (2) ziua mondiala a apei (2) ziua nationala (4) ziua portilor deschise (2) ziua unirii (3) About Me. Otilia Administrator blo În 1994, UNESCO a stabilit ca în fiecare an, în ziua de 5 octombrie să fie sărbătoriţi toţi cei care au ales să-şi dedice viaţa educării şi formării celorlalţi. Prin urmare, de 20 de ani, Ziua Mondială a Profesorului sau Ziua Internaţională a Educaţiei sărbătorită în data de 5 octombrie ne aminteşte tuturor importanţa educaţiei

Un alt început

8 octombrie: Ziua Internațională a Caracatiței - diane

9 octombrie - ziua holocaustului Ziua Na ț ională de Comemorare a Holocaustului ( Themesko Dives vash o Poraimosko Astaripen pe Godyate în romani ) este un eveniment na ț ional ț inut pe 9 octombrie în România , dedicat comemorării victimelo Ziua internationala a copilului a fost sarbatorita pentru prima oara in lume in Octombrie 1953 si a fost sponsorizata de catre Uniunea Internationala pentru Bunastarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internationala ia venit lui Rubab Mansoor elev in clasa a 8-a si a fost acceptata si adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor. Ziua Internationala a Profesorilor. Bucuresti - 5 octombrie 2012 Comunicat de UNICEF. Profesorilor, 5 octombrie 2012, UNICEF Romania le multumeste tuturor Profesorilor pentru dedicarea lor si isi reinoieste angajamentul de a-i sprijini prin initiative globale, regionale si locale.comunicatul de pres Ziua Internationala a Educatiei: Elevii si profesorii sunt liberi luni, 5 octombrie Scolile si inspectoratele scolare vor sarbatori, in data de 5 octombrie 2015, Ziua Internationala a Educatiei, prin manifestari specifice, organizate in timpul programului de lucru, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei In octombrie 1884, in cadrul conventiei Federation of Organized Trades and Labor Unions s-a declarat in unanimitate ca ziua de 1 mai 1886 sa fie data incepand cu care ziua de lucru de 8 ore sa devina standard. Ca urmare s-a inceput pregatirea unei greve generale si organizarea unor uriase miscari de strada care sa aiba loc in acea zi

5 octombrie - Ziua Internațională a Educației - #

 1. 29.10.2005 - 00:00. La 28 octombrie, data unei prime proiectii de film animat, petrecuta cu mult timp inaintea inventarii recunoscute a celei de-a saptea arte (28 decembrie 1895), lumea filmului a sarbatorit Ziua Internationala a Animatiei. Arta cu radacini profunde in Antichitatea egipteana si greceasca, animatia a devenit posibila doar.
 2. 4 OCTOMBRIE, ZIUA INTERNATIONALA A ANIMALELOR. Materialul a fost realizat cu sprijinul parintilor elevilor din clasele a II-a si a III-a. Multumim
 3. Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei a stabilit in urma cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internationala Anticoruptie. Semnata de Romania la data de 9 decembrie 2003, la Merida, in Mexic, si ratificata prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei este.
 4. du-se Ziua Mondială a Educației, trecându-se astfel în plan secund rolul factorului uman în procesul educațional. Dată extrem de importantă în calendarul Organizației Națiunilor Unite.
 5. Daca jucati table, cred ca v-ati dorit de cateva ori sa dati 7 : 7 Ei bine, azi e mai usor, pentru ca pe 07-07 este Ziua Internationala a Ciocolatei. Ciocolata nu inseamna zahar Inainte de orice, ciocolata este obtinuta din boabele de cacao, nu din zahar. Asta chiar daca la majoritatea ciocolatelor din comert gasiti zahar ca prim ingredient, adica componentul majoritar
Societatea Romana de PneumologieRaportul privind situaţia drepturilor omului (audioImagini ,miscatoare,Gifuri,cu sclipici,stralucesc,blog

Ziua internationala a pacii. 28 octombrie - 2 noiembrie 2014, Iasi / Locul desfasurarii: HOTEL ASTORIA si Spital Clinic CF IASI, Garabet Ibraileanu, 1. Organizator: HIGH LIFE EVENTS si SPITALUL CLINIC CF IASI Vezi eveniment. Alte informatii despre: high lif event Ziua internationala a muzicii 1 octombrie. Ne puteti urmări și pe. Ziua internaţională a muzicii international music day sau ziua mondială a muzicii world music day este sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie iniţiată în 1975 de lord yehudi menuhin a fost. Ziua internaţională a muzicii se celebrează anual la 1 octombrie pentru. La 1 octombrie, în miez de toamnă blândă şi bogată, asemenea sufletelor celor pe care îi sărbătorim astăzi, aniversăm Ziua Internaţio­na­lă a Persoanelor Vârst­nice. Îi onorăm, astăzi, pe părin­ţii şi bunicii noştri, cei care ne-au dat viaţă, ne-au înse­ni­nat copilăria, ne-au lumi­nat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentr 1 MAI, ZIUA MUNCII. Zilele libere şi vremea caldă i-au dus pe berari în culmea fericirii: românii vor bea în patru zile 50 de milioane de litri de bere ZIUA MUNCII 2012 - Surpriza Google de 1 mai. Ţările unde ZIUA MUNCII e zi liberă. Evenimentul Zilei. Grătarele românilor, spionate de aviția militară rusă! si Cateva ganduri.