Home

Râul tisa orașe

Tisa - Barcaholic.r

 1. Râul Tisa este cel mai mare afluent al Dunării. Cu un traseu de 1378km, râul străbate România, Ucraina, Slovacia, Ungaria şi Serbia. Parcursul românesc, de circa 60 de km, nu prezintă prea mare interes pentru navigaţie deoarece se suprapune cu graniţa cu Ucraina, însă atrage atenţia parcursul său prin Ungaria ce se desfăşoară paralel cu frontiera cu România, la circa 100km de.
 2. Istoric. Încă din perioada antichității, râul Mureș a fost o cale navigabilă foarte intens folosită atât pentru traficul comercial cât și în scop strategic, devenind o adevărată autostradă a zonei de la Nord de Dunăre. Menționat de Herodot încă din anul 484 î.h. (cu 4 secole înainte de crearea Drumului Mătăsii), sub.
 3. Oricum, datele problemei nu s-ar schimbă chiar dacă, înainte de romani, râul Tisza ar fi avut un nume care începea cu T (h)i. ConcluziaPtolemeu a construit un râu imaginar, compus din avalul râului Timiş şi amontele râului Tisza 158 , pe care l-a numit Tibiskos, după numele unuia dintre cele două râuri
PPT - Raul Mures PowerPoint Presentation - ID:3139515

Wikizero - Râul Tis

 1. Râul Iza este un afluent al Tisei în Maramureș.Izvorăște de sub vârful Bătrâna din Munții Rodnei la altitudinea de 1.380 m, străbate de-a lungul depresiunea Maramureșului și se revarsă în Tisa la vest de Sighetu Marmației, la 268 m altitudine.. Suprafața bazinului său hidrografic însumează 1303 km² pe o lungime de 83 km, formând un adevărat sub-bazic hidrografic, omonim.
 2. Crișana. Regiune istorică din România. Limbă. Urmărește. Modificare. Pentru alte sensuri, vedeți Crișana (dezambiguizare). Crișana (magh. Körösvidék) este o regiune istorică situată pe teritoriile României și Ungariei, având ca limite naturale râul Tisa la vest, râul Mureș la sud, Munții Apuseni în est și râul Someș în.
 3. 9 iulie 2021 in Știință și cunoaștere: Lituania și Polonia construiesc o fereastră care leagă două orașe (Video În fiecare an, un spectacol natural incredibil transformă râul Tisa din zona Ungariei. Milioane de Palingenia longicauda, sau Rusalie, cum se numește această mică.
 4. Fizic, regiunea Crișana este situată între râurile Mureș, Someș, Tisa și culmile Munților Apuseni. Punctele extreme sunt: 20°45' long. E (Nădlac la vest) și 22°39' (Târnăvița la est) long. E, respectiv 45°58' (Labașinț la sud) și 46°38' latitudine nordică (Berechiu la nord)
 5. Crișana (maghiară: Körösvidék, germană: Kreischgebiet) reprezintă o provincie istorică situată pe teritoriile României și Ungariei, având ca limite naturale râul Tisa la vest, râul Mureș la sud, Munții Apuseni în est și râul Someș în nord. A fost împărțită pe criterii etnice în 1920 între România și Ungaria
 6. Nivelul apei a crescut şi s-a format lacul de acumulare cu o lungime de 130 de kilometri şi un volum de peste 2.200 milioane metri cubi de apă, care se întinde de la baraj până la confluenţa cu râul Tisa, informează Hidrocentrale Porţile de Fier, pe ste-ul irongates.ro. Lacul cuprinde zona Defileului Dunării, cel mai mare defileu din.
 7. area informaţiilor şi cunoştinţelor în ceea ce priveşte managementul râurilor transfrontaliere. Acesta a fost un proiect multinaţional şi interdisciplinar pentru studenţi şi tineri profesionişti din ţări riverane. Un alt scop a fost de construirea unei scheme durabile de management integrat -de mediu.

Râul Mureș - Wikipedi

Băile Olănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Cheia, Comanca, Gurguiata, Livadia (reședința), Mosoroasa, Olănești, Pietrișu și Tisa. Localitatea mai este supranumită și Izvoarele de aur, nume datorat izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone sau izotone. Râul Tisa Râul Tisa, Szeged, Hung. Zsolt Váradi. Szeged a fost o fortăreață militară și un centru comercial pe vremea regilor Árpád (secolele X-XV) și a fost destituit de tătari și turci. Înfloritor ca centru de comerț, a fost unul dintre cele mai mari orașe din Ungaria la începutul secolului al XVI-lea, deși a suferit sub.

Tibiskos-ul ptolemeic ≡ râul Tisza ori Timiş? Ori amândouă?

Se varsa în râul Tisa, în Ungaria. Pe o lungime de 22 km, râul Mureș marchează fronti era româno-ungară. Mureșul a fost menționat de Herodot încă din anul 484 î.Hr. cu denumirea de Maris, și, în ti mpul războaielor daco-romane a consti tuit un obiecti v strategic cheie, pe care armata romana s-a străduit să îl obțină. Tiszaújváros ( pronunția maghiară: [ˈtisɒuːjvaːroʃ] ; slovacă : Nové Mesto nad Tisou ) este un oraș industrial din județul Borsod-Abaúj-Zemplén , Ungaria de Nord , la 35 km (22 mi) sud-est de Miskolc , lângă râul Tisza Râul își are originea în munții vest-români. Se varsă în râul Körösch pe teritoriul Ungariei. Lungimea sa este de 209 kilometri, suprafața bazinului este de aproximativ 2973 km². Împreună cu râurile Crișul-Alb și Crișul-Negru formează un sistem de râuri. Mureș - râul din România și Ungaria, afluentul stâng al Tisei 52. Care este râul care trece prin Cluj-Napoca? 53. Care este râul care trece prin Timișoara? 54. Care este râul care trece prin București? 55. Cele mai mari cinci orașe din România? 56. Care sunt cele trei brațe ale Deltei Dunării? 57. Enumerați cinci stațiuni de pe litoralul Mării Negre. 58. Ce știți despre flora din Delta.

Râul Iza - Wikipedi

 1. Județul este amplasat în nordul țării având granița cu Ucraina pe râul Tisa. Cu o populație în 2011 de 478 mii, în scădere față de 1992 cu 12%, are capitala în municipiul Baia Mare, oraș cu circa 140 mii locuitori. Județul are în compunere 2 muncipii, 11 orașe și 63 de comune
 2. Suprafața Banatului. Banatul istoric însuma o suprafață de 28 526 km 2.Diverse surse indică cifre ușor diferite de aceasta. La împărțirea provinciei, în 1919, României i-a fost atribuită o suprafață de 18 966 km² (aproximativ 2/3 din total), Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor 9 276 km², (aproximativ 1/3 din total), iar Ungariei 284 km² (aproximativ 1% din total)
 3. Satul este situat la sud de granița cu Ucraina. În partea de nord-vest a satului Valea Vișeului, râul Vișeu se varsă în Tisa. În sat există o biserică ortodoxă și una catolică. Valea Vișeului este un important nod feroviar în județul Maramureș, satul având legături directe cu unele dintre principalele orașe din România, cum ar fi București, Timișoara, Cluj sau Mangalia.
 4. Râul Glodu este un curs de apă, al șaselea afluent de stânga al râului Almaș, care este, la rândul său, al patrusprezecelea afluent de stânga din treizeci ai râului Someș
 5. Râul Jirnău este un curs de apă, al șaptelea afluent de stânga al râului Almaș , care este, la rândul său, al patrusprezecelea afluent de stânga din treizeci ai râului Someș

Râul Fildu este un curs de apă, al doilea afluent de dreapta al râului Almaș, care este, la rândul său, al patrusprezecelea afluent de stânga din treizeci ai râului Someș Prezentarea regiunii Banat. Poziția geografică: Vest. Banatul este o provincie istorică care cuprinde astăzi zone din România, Serbia (Banatul Sârbesc) și o foarte mică parte din Ungaria. Dintre toate regiunile locuite astăzi de români la nord de Dunăre, Bănatul și Oltenia, cu prelungirea lor cea comună în țara Hațegului, sunt. Principalele orașe de pe sau din apropierea cursului său sunt: Siret, Pașcani, Roman, Bacău, Adjud și Galați. Alte râuri importante sunt:, Crișurile (Crișul Alb,Crișul Negruși Crișul Repede), Timișul, Jiul, Argeșși Ialomița. Cu toată densitatea mare a rețelei hidrografice, din punctul de vedere al resurselor generate pe.

Crișana - Wikipedi

Râul Sil este un afluent care trece prin nord-vestul Peninsulei Iberice, pe teritoriul Spaniei. Are o lungime aproximativă de 230 km, în care se desfășoară în direcția sud-sud-vest, iar apele sale scaldă o parte a teritoriului comunităților autonome Galicia, Asturias și Castilla-León Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica a fost updatat cu capitolul dedicat ultimului tronson finalizat - Terra Banatica, 13 rute cu o lungime totală de 256 de kilometri, prin zone spectaculoase ale Banatului Montan. Astfel, înainte de a pleca la drum, călătorii vor putea afla, din Ghidul Drumețului, toate informațiile de care au nevoie despre pe teritoriile României și Ungariei, având ca limite naturale râul Tisa la vest, râul Mureș la sud, Munții Apuseni în est și râul Someș în nord. A fost împărțită în 1920 între România și Ungaria. Este compusă din: județul Bihor (integral), cea mai mare parte a județului Arad și a județului Sălaj Hidrografia Romaniei. Hidrografia României se referă la totalitatea apelor de pe teritoriul acestei țări. România beneficiază de toate tipurile de unități acvatice: fluvii și râuri, lacuri, ape subterane, ape marine. Particulariltățile hidrografice și hidrologice ale României sunt determinate, în principal, de poziția. Crisana Crișana (maghiară: Körösvidék, germană: Kreischgebiet) reprezintă o provincie istorică situată pe teritoriile României șI Ungaria, având ca limite naturale râul Tisa la vest, râul Mureș la sud, Munții Apuseni în est și râul Someș în nord. A fost împărțită în 1920 între România și Ungaria

tisa Cunoaste lume

Florarii Arad - Marius Dosinescu

Wikizero - Crișan

Unirea transilvaniei cu românia 1. Unirea Transilvaniei cu România 2. Unirea de la 1 decembrie1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României și totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor din Spa țiul Carpato-Danubiano-Pontic, unirea Transilvaniei cu România Specialiștii Apele Române Someș-Tisa sunt în alertă și monitorizează unda de poluare din râul Băița care a ajuns în râul Someș și se află la granița cu Ungaria. #mediu #ministerulmediului.. În noaptea de 2 spre 3 mai 2021, cu ocazia creșterii debitelor pe râul Someșul Rece și al afluneților săi, ca urmare a fenomenelor hidrologice și meteorologice excedentare din bazinul de recepție al acestuia, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa, prin serviciul Dispecerat a solicitat HIDROLECTRICA S.A. (Sucursala Hidrocentrale Cluj) monitorizarea permanentă a. In drumul sau, apele sale aduna 6 afluenti, si apoi cu putere scalda pamantul pe o portiune de aproape 800 de kilometri. Harghita, Muresul, Hunedoara, Arad si Alba sunt judetele prin care apa Muresului trece ca mai apoi sa se verse in Tisa. 22 de kilometri, raul delimiteaza frintiera romana-ungara Timișoara a fost întotdeauna unul dintre cele mai importante orașe ale României, iar dezvoltarea spectaculoasă am putea spune din ultimii ani a orașului, a contribuit și la dezvoltarea de proiecte imobiliare noi, foarte populare în rândul publicului timișorean. În același timp, interesul față de proprietățile cu istorie a rămas constant - la fel ca cel pentru casele și.

Duminică, 27 iulie 2008, 11:22 Ultima ora. O noua viitura s-a produs cu putin timp in urma pe raul Viseu, la Sighetu Marmatiei, anunta Rador. Populatia a fost evacuata. Unda de viitura a raului Tisa a ajuns in aceasta zona si a inundat zeci de case si anexe, gradini si curti ale oamenilor Principalele orașe ale provinciei erau Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa (astăzi Sarmizegetusa, județul Hunedoara), Apulum (azi Alba-Iulia, județul Alba), Napoca (azi Cluj-Napoca, județul Cluj) și Potaissa (azi Turda, județul Cluj) râul Tisa (vest), râul Nistru și Marea Neagră (est), Dunăre (sud) și Carpații Păduroși (nord.

Crisana - Date esentiale - Romania - Informatii local

LEGENDE ROMÂNEȘTI ȘI MITURI FUNDAMENTALE. 1. Casa Negustorilor. Casa construită în 1545, denumită Podul Bătăușilor, Casa negustorilor, Casa Hirscher, cea mai mare construcție la acea vreme din oraș, cu lungimea ei de 67.5 m reflecta puternicul rol comercial al Brașovului. Apollonia Hirscher, văduva judelui Brașovului, Lucas. Este din nou cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Va urma, de la ora 10, un cod galben. Plouă de tot mai multe zile la rând, iar inundațiile afectează toată țara. Sunt trenuri blocate, case inundate, străzi acoperite de apă. O femeie.. HIdrologii avertizează că în judeţele Maramureş şi Caraş-Severin, în următoarele ore, sunt posibile inundații. Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri. Râul Bistrița, cu o importanță economică foarte mare și de care depinde efectiv viața în Piatra-Neamț, izvorăște din Munții Rodnei de la 1850 m altitudine de sub vârful Gargalău, străbate Carpații Orientali și se vărsă în Siret în aval de Bacău având o lungime totală de 288 km și un debit de 66,5 m³/s Opt pompieri din Harghita au pornit într-o călătorie inedită, pe o distanţă de peste 700 de kilometri, pe o plută improvizată, construită din aproximativ 3.000 de sticle din plastic. Expediţia salvatorilor pe râul Mureş se va încheia peste..

Dacia romana (106 - 271) foto si articol preluate de pe ro.wikipedia.org . Dacia romană (106 - 271) Dacia romană a fost o provincie romană după cucerirea Daciei de către Imperiul Roman sub conducerea lui Traian în 106 și a durat până în 271, deci un total de 165 de ani Locul din România unde turiștii vor ajunge cu ambarcațiunile, plutind pe râul Mureș. Dragos Suciu. Publicat: 04/11/2018, 14:27. Într-un sat din comuna Ciugud, Drîmbar, se va amenaja și o zonă de agrement la malul Mureșului, aproape de locul în care se vor închiria ambarcațiunile, au scris, reprezentanții Primăriei, pe Facebook. Județ: Vrancea Imagini: red_frog înapoi la Mai multe locații de vizitat Locatii din aceeasi categorie. Cazanele Dunarii înapoi Scurta descriere: Cazanele Dunării, zonă cunoscută şi sub denumirea de Clisura Dunării, se întind de-a lungul fluviului, la graniţă cu Serbia, în judeţul Mehedinţi Râul Tisa are o lungime de 600. Drava. Râul Drava este situat în sudul Europei Centrale și este al patrulea cel mai mare afluent al fluviului Dunărea care curge prin Italia, Austria, Slovenia și Croația. Râul Drava curge de la Innichen în Italia până la celelalte țări și în Ungaria, înainte de a se alătura Dunării lângă Osijek Ucraina. Fetiță ROMÂNCĂ de 6 ani, găsită MOARTĂ pe malul râului Tisa (VIDEO) Cadavrul unei fetițe românce, în vârstă de 6 ani, a fost găsit de autoritățile din Ucraina, pe malul râului Tisa, în localitatea Buștina. Potrivit Observator , Valentina Rusnac dispărute în data de 10 mai din fața casei din comuna Repedea.

Secretele Porţilor de Fier, megaproiectul anilor '70

Scorilo a fost rege al dacilor pe timpul când împăratul Octavian ( 27 î.Hr. - 14 d.Hr.) a început să conducă Imperiul Roman, și a domnit după spusele lui Iordanes, vreme de 40 de ani. A fost predecesor, poate chiar frate al lui Duras-Diurpaneus. Se crede că era tatăl lui Decebal. În timpul lui, dacii voiau să atace Imperiul Roman. Râul Aranca (cod cadastral IV.2.), are o lungime de 76 km pe teritoriul românesc și mai parcurge încă alți 41 km până la vărsarea în Tisa. Izvorăște la Sud- Vest de municipiul arad, după care își începe parcursul spre vest, prin județul Timiș Rețeaua hidrografică a bazinului dunărean este alcătuită din aproximativ 120 râuri importante. Cel mai lung este Tisa (965 km), afluentul cu debitul cel mai mare este Sava, iar afluentul cu cel mai mare bazin hidrografic este tot Tisa. Doi afluenți importanți au același nume: râul Morava din Slovacia și râul Morava din Serbia Suntem în fața unei civilizații ce se întindea pe aproximativ 350.000 km pătrati, cu mii de așezări de diferite dimensiuni, proto-orașe de sute de hectare, cu sisteme mari de fortificație, cu locuințe de diverse tipuri, de la simple colibe la construcții cu două etaje, cu o ceramică în care utilitatea este armonios combinată. NOTĂ: În termen de 60 de zile Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului va detalia listele de investiții care compun programul-cadru, pe categorii de lucrări, ani, județe, localități și investitori și le va transmite ministerelor, instituțiilor asimilate acestora, prefecturilor, consiliilor județene și locale. Pe baza listelor de investiții astfel detaliate se.

1400+ Nume de Fete cu semnificație - Cele mai Frumoase și Deosebite variante de Nume ale Fetelor. Cea mai mare listă cu nume de fete, selectate după alfabet. Explicația și descrierea fiecărui nume de fată. Prenume biblice, rare, creștine, românești care se potrivesc fetelor Din punct de vedere hidrografic orașul Nădlac se află lângă râul Mureș, un important bazin hidrografic care trece și granița în Ungaria unde se varsă în Tisa. Clima este continental-moderată, cu influențe sub-meditareneene, cu temperaturi medii multianuale ce oscilează între 10-12°C. Media multianuală a precipitațiilor se. Alte orașe în județ sunt: Găiești, Pucioasa și Moreni. Volumul activității economice, la nivelul anului 2015 este susținut de 6643 firme active fiscal care au realizat o cifră de afaceri netă de 11,1 miliarde lei și un profit net de 537 milioane lei (conform datelor obținute cu portalul www.termene.ro, secțiunea listă firme. Turismul balnear în România - Top 10 stațiuni cu tradiție și peste 20 de unități de cazare populare. Bine ați venit în lumea tratamentelor balneare. Am creat acest articol pentru persoane de toate vârstele, pentru că vrem să demontăm mitul conform căruia acest tip de turism este frecvent doar de seniori. Turismul balnear include. Lunar. Tot timpul. 25 Martie 2017 - 14 Iulie 2021. Anual. 14 Iulie 2020 - 14 Iulie 2021. Lunar. 14 Iunie 2021 - 14 Iulie 2021. Săptămânal. 7 Iulie 2021 - 14 Iulie 2021

Înfrăţirea bazinelor râurilor Tisa - Scheldt - GreenPartner

Cluj - Florești: Relații Orașul-sat, situația socială și economică a satelor, care au format orașe noi CSOMAI EMŐKE Evaluarea potențialului surselor de energie regenerabile în județul Satu Mare Evaluarea riscurilor la inundatii si analiza calitatii apei pe Râul Tisa Analiza riscurilor hidrice pe Raul Crasna la. Râul Vişeu este un tributar de ordinul doi al Dunării, prin intermediul râului Tisa, având 80 km lungime şi un debit multianual la confluenţa cu râul Tisa de 30.7 m3/s., cu izvoarele în Pasul Prislop, la altitudinea de 1.416 m și cu confluenţa cu râul Tisa în dreptul localității Valea Vișeului Chișinăul deține acorduri de înfrățire cu 14 orașe din lume, primul fiind Grenoble (1977, ianuarie). 54 de persoane sunt deținătoare a titlului Cetățean de onoare al Chișinăului Teritoriul ei, coprins între Nistru, Tisa, Dunărea și Marea Neagră, are astăzi o suprafață de aproape 300.000 km. p., cam de mărimea Italiei sau a Angliei. România Mare, locuită de aproape 18 mil. suflete, ocupă în această privință al optulea rang între statele Europei

07/13/11

Telega, fundul pămîntului, o comună săracă, depopulată, plină de oameni bătrîni și lipsiți de speranță. Salzburg, unul din cele mai șic și mai scumpe și mai bogate orașe ale lumii. Și din Telega, și din Salzburg, s-a scos sare sute de ani de zile. Mai abitir, din Telega s-a scos și petrol o sută de ani de zile Sector experimental pe râul Căpuș 58, 59 Trofeul Calității ARACO: Proiectare și execuție autostrada Timișoara - Lugoj, Lot 2: km 54 + 000 - km 79 + 625 60, 62, 64 ERBAȘU SA: Sala. Informații despre planeta Pământ. Planeta Pământ se învârte în jurul soarelui în 365,26 de zile, iar această perioadă este cunoscută drept un an. În tot acest timp, Pământul se rotește în jurul axei sale de aproximativ 366,26 de ori. În timpul gravitației, Pământul interacționează și cu alte obiecte din spațiu, în special cu Soarele și Luna, singurul satelit natural. În condițiile în care guvernul comunist ungar se gândea la război față de România, la 16 aprilie 1919, armata română a primit ordinul să declanșeze contraofensiva împotriva armatei ungare, având ca obiectiv să ajungă la râul Tisa, pe toată lungimea frontului

Din punct de vedere evolutiv, credem că putem distinge pentru limba română trei etape anterioare: 1. pelasga carpato-dunărean-balcanică (considerată proto-indoeuropeana) în epoca stră-străveche post-anatoliană, 2. pelasga carpato-dunăreană (româna străveche, danubiana, indo-europeana comună) în neolitic şi Conform prognozei de specialitate, în intervalul 4 iulie, ora 13:00 - 5 iulie, ora 00:00, se vor înregistra viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Someşul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud. Aici era râul cel mare, divin, numit Nuh, «părintele zeilor», care curgea de la apus spre răsărit, identic cu Oceanos Potamos sau Istrul preistoric. Așa cum susținea și Densușianu, nu doar egiptenii considerau Dacia ca fiind locul în care mergeau sufletele celor drepți după moarte Soliman Magnificul contra Regatului Maghiar: Mohács 1526. Bătălia de la Mohács, din 29 august 1526, este una dintre cele mai importante bătălii purtate în secolul al XVI-lea în Europa, cu profunde implicaţii pentru viitorul estului continentului, dar şi pentru Europa în ansamblu. Bătălia este unul dintre reperele cele mai.

Dunărea - Danube - abcdef

Crasna (Tisza) - Crasna (Tisza) - xcv

19/10/2014 Aurel V. David. Despre Cheud. SATUL CHEUD ÎŞI PREZINTĂ ISTORIA. Satul Cheud, comuna Năpradea, judeţul Sălaj, este un microcosmos situat în extremitatea nordică a luncii Someşului, dăltuită de natură între orăşelul Jibou şi Cheile Ţicăului pe o lungime de 20 de kilometri. * În tipul existenței Regimentului Grăniceresc, pe râul Someș se practica plutăritul, în scopul transportării buștenilor din bazinul Someșului superior până la confluența Someșului cu Tisa, în Ungaria, plutărit care a durat până în a doua jumătate a sec. XIX-lea. La Năsăud era amenajat un loc de oprire a plutelor de bușteni. Izvorul râului Beli Lom aflat la 43°24′N 26°40′E / 43.400°N 26.667°E și la altitudinea de 360 de metri deasupra nivelului mării este acceptat provizoriu ca punctul de pornire al râului Rusenski Lom. Înainte de unirea lor, râul Cerni Lom are o lungime de 114,2 km și un bazin hidrografic de 1.550 km 2 și râul Beli Lom are. Raul Almaş are un debit mediu multianual la postul hidrometric Almaş de 0,569 mc/s, iar la postul hidrometric Hida de 1,66 mc/s. Debitul mediu multianual al râului Agrij, la postul hidrometric Românaşi este de 1,05 mc/s, al râului Zalău la postul hidrometric Borla este de 1,05 mc/s si al Barcăului la p.h. Valcău de Jos este de 0,822 mc.